Klart: Frölunda värvar Jesper Sellgren


NHL kommer inte kunna starta säsongen förrän i december och flera av klubbarna ser nu över att låna ut sina spelare till de europeiska ligorna.

Nyligen återvände Theodor Lennström till Frölunda på lån från Edmonton Oilers och nu har Frölunda gjort klart med ytterligare en försvarare från NHL.

Det är Jesper Sellgren som ansluter från Carolina Hurricanes, något som Sportexpressen kun

Till skillnad från Theodor Lennström, som kommer att återvända till Nordamerika när NHL-säsongen drar i gång, så gäller Jesper Sellgrens låneavtal hela säsongen 2020/20201.

”En toppback”

Jesper Sellgren har de två senaste säsongerna spelat i SHL och Luleå, och återvänder nu alltså till Sverige. Han har även imponerat stort i juniorkronorna och dessutom hunnit göra en a-lagsdebut i landslaget.

– Jag ville till en klubb där jag kan utvecklas ytterligare och då är Frölunda ett bra alternativ. Den här lösningen blir bra och det skall bli kul att spela en SHL-säsong till, säger Jesper Sellgren till Frölundas hemsida.

Frölunda och deras sportchef Fredrik Sjöström är nöjda med förstärkningen.

– Det är vi så klart nöjda med. Jesper är en toppback som haft en fin utveckling under sina två säsonger i Luleå. Nu får vi möjligheten att utveckla honom ytterligare och det är vi glada för, säger sportchefen Fredrik Sjöström till Frölundas hemsida.

Jesper Sellgren kommer att ansluta till Frölunda redan nästa vecka.

 

 

LÄS MER: Beskedet: Tillåter NHL-spelare i höst
LÄS MER: Frölunda lånar back – från NHL-klubbenexpressen

Related posts

lämna en kommentar