Elwira klipper utomhus – har fått kunderna att våga komma i coronatider: “Väldigt uppskattat”


Caisa Hamilton slår sig ned i frisörstolen som står utanför entrén till den vanliga hårsalongen. En spegel står lutad mot den röda husväggen och bordet är byggt på ett gammalt symaskinsunderrede. Hon har inte klippt sig sedan i mars.

– Jag har varit i karantän sedan i början på mars och har inte klippt mig sedan dess. Jo luggen har jag klippt själv och lite så här, säger Caisa Hamilton och lutar fram huvudet och klipper med fingrarna som en sax kring håret framför örat.

– Jag hörde av en granne att Elwira kan klippa utomhus. Jag tycker det känns okej att klippa sig när det är utomhus. Jag tillhör riskgruppen, fyller 70 nästa år, och jag vill inte heller smitta min mamma som är 97 år, vi bor nära varandra på samma gård.

Elwira Flodin som äger frisersalongen Elwiras vassa sax i Bönan berättar att de klippt de kunder som vill utomhus sedan i slutet av maj.

– Vi måste ju lösa problem. Vi har fått många nya kunder som vill klippa sig ute och det är väldigt uppskattat bland de som önskar det. I början hade vi många äldre som lämnade återbud. De börjar komma tillbaka mer och mer nu.

Det är någon varje dag som klipper sig utomhus.

– Vi har löst det med enkla medel och det går ju inte att tvätta utomhus till exempel.

Hur är det att klippa utomhus och arbeta i coronatider?

– Det är lite annorlunda att klippa ute, kappan kan blåsa upp och håret blåser. Och vi jobbar bara om vi är symtomfria och friska. Vi tänker också på att inte “krypa” upp i ansiktet på kunden när vi klipper.

Vinden tar tag i frisörkappan som sitter runt halsen på Caisa. Elwira stryker ned skynket med ena handen. Hon börjar kamma och klippa. När hon rör sig runt i frisörhörnan så skvallrar gruset att de är utomhus.

Efter en cirka 45 minuter har Caisa fått en ny frisyr.

– Åh, vad skönt! Jag är jätte, jättenöjd, säger Caisa Hamilton när hon är färdigfriserad.

Hon behöver inte gå in i lokalen, utan betalningen swishas via sin mobiltelefon. Hon åker ifrån salongen. Nyklippt och fin.

Det kommer en ny kund som sneddar över gårdsplanen. Elwira har nämligen salongen hemma, i en utbyggnad från sitt boningshus.

– Här kommer jag i coronafrisyr, jag hade tid i mars som jag avbokade. Nu står jag inte ut längre, säger Annika Bengtzon som ska permanenta håret.

Men det, kan man bara göra inne i hårsalongen.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar