Douglas Bergqvist lämnar Polen – klar för Kalmar FF


Douglas Bergqvist kommer från Sverige, men har fått sin fotbollsfostran i England.

Efter sejourer i en rad olika engelska klubbar värvades han 2014 av Östersunds FK där han fick göra sin allsvenska debut och spela drygt 100 matcher.

I februari 2020 lämnade han Östersund för polska Arka Gdynia som erbjöd honom ett halvårskontrakt – och nu vänder Bergqvist alltså tillbaka till Sverige för spel med Kalmar FF.

– Han passar in i det vi letat efter då han fungerar bra i både trebacks- och fyrbackslinje samt kan användas på ett centralt mittfält vid behov, säger KFF:s sportchef Jörgen Peterson.

”Hatar verkligen att förlora”

Douglas Bergqvist är redan på plats i Kalmar och gör sin första träning under fredagen.

– Det känns väldigt bra att vara här. Det har varit ganska stressigt senaste 24 timmarna och det är skönt att komma fram och få träffa resten av laget. Nu ser jag fram emot att få representera Kalmar FF, säger 27-åringen och berättar mer om sig själv:

– Jag ser mig själv som en fysisk spelare med en stor vinnarskalle som gillar närkampsspelet. Är även bekväm med bollen och deltar gärna i offensiven där jag är stark och aggressiv på fasta situationer. Tittar man utöver det är jag en otrolig vinnarskalle. Älskar att vinna och hatar verkligen att förlora. Ibland kan det hända att jag tar det där till en annan nivå än vad som är normalt. Vilket kanske är både positivt och negativt.

Kalmar FF ligger näst sist i allsvenskan efter elva omgångar, på samma poäng som jumbon Falkenberg.

Nästa match är på söndag, hemma mot AIK.expressen

Related posts

lämna en kommentar