Allsvensk domare stal bakmaskin på Ica Maxi


Tillsammans med en kvinna har han olovligen tagit varor för ett värde av drygt 1 200 kronor från en Ica Maxi-butik. Händelsen inträffade i mars i år och fotbollsdomaren har nu straffats med böter på över 12 000 kronor.

I strafföreläggande står det att han ”begick gärningen med uppsåt att stjäla”. Men enligt honom själv handlar det om ett misstag.

– Det är så löjligt att det finns inte, säger domaren när SportExpressen når honom.

Han förklarar:

– Vi var och storhandlade och så hade vi glömt att scanna in en bakmaskin. Det var jäkligt olyckligt, det var inte så att jag inte ville betala för den här bakmaskinen.

– Jag tycker bara att det här är skämmigt.

”Var jäkligt olyckligt”

Domaren har meriter från allsvenskan och är fortfarande aktiv, men han har inte informerat svenska fotbollförbundet om det inträffade.

– Nej, faktiskt inte, det får jag väl göra. Jag såg inte det som en stor grej, säger han.

För drygt en månad sen blev den allsvenska domaren Martin Strömbergsson avstängd resten av säsongen efter att Östersunds målvakt Aly Keita vittnat om rasism i samband med en match i fjol. Enligt Keita ska Strömbergsson ha sagt: ”Gå tillbaka till ditt mål så att de kan kasta bananer på dig.”

– Jag kan konstatera att den dunderfloskeln blev jättefel. Det fanns inte något rasistiskt menat i det, förklarade Strömbergsson efteråt.

SportExpressen har sökt domarchefen Stefan Johannesson för en kommentar.

 

LÄS MER: Han blir Norlings ersättare i AIK – presenteras inom kortexpressen

Related posts

lämna en kommentar