AIK har träffat Alexander Axén – kan ta över efter Rikard Norling


Förlusten mot Djurgården blev droppen som fick bägaren att rinna över. I måndags valde AIK att sparka tränaren Rikard Norling, elva omgångar in i allsvenskan.

Sportchefen Henrik Jurelius motiverade beslutet:

– Tyvärr har de sportsliga resultaten och den sportsliga utvecklingen under året inte alls varit i nivå med de ambitioner som AIK har vilket gjort detta beslut oundvikligt och nödvändigt.

Frågan är nu vem som ersätter Norling som ny tränare i AIK. Nästa match väntar redan på söndag, borta mot jumbon Kalmar FF.

AIK har träffat tre kandidater

Klubben hade ett möte med Norlings tidigare assisterande tränare, Bartosz Grzelak, redan samma kväll som beskedet kom – men ännu har det inte kommit något besked från klubben gällande tränarfrågan.

I onsdags meddelade AIK:s vd Björn Wesström att klubben träffat tre kandidater för jobbet – nu skriver Aftonbladet att Dplays expert Alexander Axén är en av personerna.

Kontakten ska, enligt Aftonbladet, ha intensifierats efter torsdagskvällens cupfinal mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Eftersom Blåvitt vann gick AIK miste om möjligheten att kvala till Europa i höst.

Alexander Axén, 49, har en bakgrund som AIK-supporter och har tränat bland annat Gais och Örebro SK i allsvenskan. Sedan 2017 har han pausat sin tränarkarriär och jobbat som expert för olika tv-kanaler.expressen

Related posts

lämna en kommentar