Insändare: Inför medborgarlön


Nu så här i coronatider har vårt nuvarande samhällssystem fått sig en stor törn. Somliga har vågat sig på att prata om medborgarlöner under pandemin. Jag tänker längre än så. Det är hög tid att införa medborgarlön permanent.

Ett tänkbart scenario är att någon har använt alla sina veckor hos CSN, men har ännu inte hunnit med att klara av sin gymnasieutbildning. Den enda lösningen är att antingen låta bli och då samtidigt bli utstött av samhället eller att ta ett deltidsjobb, då förmodligen kvälls- eller nattjobb för att lyckas tjäna sitt uppehälle under tiden.

Behöver jag ens nämna de med psykisk ohälsa som inte klarar av att leva på det viset och det är inte säkert att en frisk människa klarar det heller och då gå ut från gymnasiet med de betyg eller omdöme som den förtjänar. Nej, det är hög tid för förändring. Medborgarlön nu!

Arg skattebetalarearbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar