IFK Göteborg vinner svenska cupen 2020 efter drama mot MFF


Inledningen av matchen blev en mardröm för Malmö FF. Inom loppet av tio minuter tvingades både Sören Rieks och Oscar Lewicki kliva av planen – båda spelarna var skadade. 

Rieks fick ett rejält köttsår på den ena foten efter en duell med August Erlingmark, medan Oscar Lewicki fick sin ljumske lindad på bänken. 

Marcus Antonsson och Behrang Safari ersatte, men trots de tidiga skadorna tog Malmö FF ledningen. Ola Toivonen fick en fot på bollen efter en tilltrasslad situation framför mål och ledningsmålet var ett faktum. 

Safari snubblade

Ställningen 0–1 stod sig till halvtid och Malmö FF kontrollerade säkert sin ledning i den andra halvleken. IFK Göteborg hade svårt att skapa chanser och MFF såg ut att gå mot sitt första cupguld på 31 år. 

Men då kom bjudningen. Helt ensam med bollen lyckades inbytte Behrang Safari finta sig själv och ramla. Mattias Bjärsmyr höll sig framme och serverade bollen till Pontus Karlsson Lagemyr som sköt in kvitteringen bakom Johan Dahlin med fyra minuter kvar av fulltid. 

– Det kommer han drömma mördrömmar om länge, säger Cmores Andreas Andersson.  

Farnerud avgjorde

Matchen togs till förlängning. Där skulle Malmö FF åka på ytterligare en kalldusch. Den här gången var det helsingborgsonen Alexander Farnerud som höll sig framme och gjorde 2–1. 

Malmö pressade därefter för en kvittering, men resultatet 2–1 stod sig vilket betyder att IFK Göteborg har vunnit den svenska cupen för den första gången sedan 2015. 

Piken till Rieks

– Jag är helt slut…, pustar Alexander Farnerud i C More. 

– Det är en bra fotbollsmatch. Den är avvaktande fram och tillbaka. Sen rullar vi runt och får kontroll på det. Det är vi som för matchen. Sen gör de 1–0 men vi kommer tillbaka, säger matchhjälten. 

– Att vinna cupguld mot Malmö FF värdesätter jag högt. 

Den här var Mattias Bjärsmyrs fjärde cupguld – och valde efter slutsignalen att skicka en pik till sin tidigare lagkamrat Sören Rieks. 

– Det är gött att jag har vunnit fler titlar än vad Sören Rieks gjort under tre år i Malmö på en och en halv månad i Blåvitt, säger Blåvitthjälten. expressen

Related posts

lämna en kommentar