Drar sig ur köpet av Premier League-klubben Newcastle


Under tre års tid har Ashley försökt sälja Newcastle United. Och till slut trodde ägaren att han hade lyckats. 

I våras blev det officiellt att Ashley fått ett bud för klubben på drygt tre miljarder kronor. 80 procent skulle köpas av Saudiarabiens förmögenhetsfond ”Public Investment Fund”. Den tänkta affären väckte stor kritik. 

Amnesty uppmanade till exempel Premier League att stoppa de nya ägarna eftersom Saudiarabien vid upprepade tillfällen har brutit mot mänskliga rättigheter.

De övriga 20 procenten var tänkt att köpas av affärskvinnan Amanda Staveley och fastighetsherrarna David och Simon Reube. 

Drar sig ur affären

Nu har Public Investment Fund dragit sig ur affären. 

”Vi väldigt tacksamma för bemötandet från Newcastle men vi har ni bestämt oss för att dra tillbaka vårt bud”, skriver ägarna som var tilltänkta att ta över Premier League-klubben i ett uttalande. 

”Detta är nog motvilligt vi tvingas att göra. Vi hade sett fram emot att investera i Newcastle och hade trott att vi kunde ha återfört klubben till den positionen som man tidigare haft”. 

Det tilltänkta övertagandet har granskats av Premier League sedan det blev offentligt i april. Men ligan hann varken neka eller acceptera affären. 

I slutet av 90-talet och i början av 00-talet var Newcastle United en toppklubb i Premier League. Men har under de senaste åren drabbats av stora problem och har till och med varit nere i The Championship och vänt. expressen

Related posts

lämna en kommentar