Man kommer skratta åt Zlatans snack


Och man kan till exempel leva ut passionen för favoritfotbollslaget. I denna mer normala vardag har återigen Ibrahimovic blivit centrum för Milans framtidssatsning. Det känns som att vi har varvat den här situationen tusen gånger, men hur går det att inte vara imponerad, fascinerad, peppad på mer?

För fotbollslag kan man prata om en positiv lockdown, rent sportsligt. Milan är definitivt en av klubbarna som såg lite tröga ut inför vårspurten men som har lyckats utnyttja spelpausen till att utveckla spelet, men också komma till rätta med framtiden. Nyligen förnyade man Mister Stefano Piolis kontrakt och nu ser sportchef Paolo Maldini ut att få ännu mer mandat. 

 

Det är fundamentala beslut för en spelartrupp som äntligen är i harmoni efter sju svåra år. Milan bygger faktiskt något intressant.

I veckan presenterade man matchtröjan för nästa säsong. Ett mästerverk i det lilla med stadens monument inbroderade i de rödsvarta ränderna. Det är sånt som får det att pirra till i den inbitne Milan-supportern. Så varför har det något värde i ett större perspektiv? 

Jo, Zlatan var med i reklamvideon. Samtidigt rapporteras han ha varit hos agenten Mino Raiola i Monaco för att diskutera detaljer (läs lön) inför förnyelseförhandlingarna. Som ni förstår talar just nu allting för att Zlatan spelar en säsong till i Milan. Man kommer att skratta åt Zlatans snack om Milan i nästa säsongs scudetto-race, men om det är något han gjort under sin karriär så är det att täppa igen flabbande trutar.

17 matcher innan Ibra gav sex segrar, tre kryss och åtta förluster. Med Ibra har Milan bara två förluster, sex kryss och elva segrar. 

Man hade ett poängsnitt på 1,2 utan Ibra, nu ligger man på 2,1. 

 

Allt i Milan handlar så klart inte om Ibra men med en förhållandevis skral budget i jämförelse med konkurrenterna måste Milan hitta egna vägar för att fylla truppen med värdefulla spelare. Mästare som ställer krav och lyfter lagkamraterna, men även själv för avgörande i sitt spel har Milkan helt enkelt inte råd med. 

Mot skadade Albin Ekdal gjorde Zlatan två mål och en klass-assist. Runt honom spelar många sin bästa fotboll i karriären. De flesta har hört Ekdals sommarprat om Zlatans negativa inverkan på gruppdynamiken. Må så vara, det var där och då, men i Milan är situationen den motsatta. 

Därför bör Paolo Maldini helt enkelt lyssna på Don Carlo Ancelotti som i veckan menade på att det är Milans förbannade plikt att förnya med svensken. Billigare mästare finns inte på marknaden, oavsett lönekrav. Bara med Ibra i laget kan Milan lyfta och inleda vandringen mot toppen igen. 

Allt annat vore galenskap. expressen

Related posts

lämna en kommentar