Jules Bianchi utsatt för rån – mamman vädjar på Facebook


I franska Brignoles ligger ”Association Jules Bianchi #17”, en förening grundad med syftet att hylla och bevara minnet av den tidigare formel 1-föraren Jules Bianchi.

Nu berättar Bianchis mamma Christine att lokalen har rånats.

”Vi tror att de kommer försöka sälja det de tagit från oss. (T-shirts för både män och kvinnor, polotröjor för män, kvinnor och barn och flera tröjor etc.) Snälla hjälp oss att sprida det här så mycket som möjligt”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Händelsen ska ha inträffat natten mellan torsdag och fredag förra veckan.

https://www.facebook.com/christine.bianchi.142/posts/10222949817114955

Bianchi var en av sportens mest lovande

Jules Bianchi ansågs vid tillfället för dödsolyckan som ett av sportens allra största framtidsnamn. Han fick dock aldrig chansen att visa upp sig i en bra bil, och hans största bedrift kom vid Monacos GP 2014 då han lyckades ta poäng efter att ha slutat nia i sin Marussia.

Det var i det regndrabbade loppet i Japan 2014 som olyckan var framme. Bianchi halkade av banan och kraschade rätt in i en hjullastare. Han var sedan under lång tid försatt i koma och avled på sjukhus 2015 till följd av de skador som han ådrog sig vid olyckan. Det var sportens första dödsolycka sedan Ayrton Senna, 20 år tidigare.

Bianchi var även mentor till Charles Leclerc, som idag kör för Ferrari i formel 1.

LÄS MER: ”Det var en av de mörkaste helgerna i sportens historia”
LÄS MER: ”Som om man hade koncentrerat tio år av fara – till ett enda lopp”expressen

Related posts

lämna en kommentar