“Jag fångade fem men en smet”


Många bilder längre ner i artikeln:

Borrsjöåns småfisk hade inte mycket att säga till om på tisdagen. Helt plötsligt stod en festmåltid bestående av mask, deg och annat smått och gott på deras matbordet. Men ack vilken besvikelse när godsakerna bara var en lockelse.

Berra Bergström och Jonas Dahlberg bjöd in till metar-tävling.

– Man skulle anmäla sig så vi blev högst 50 personer. Först till kvarn och det slutade med att vi blev 30 stycken, säger Berra Bergström.

Emma Björklund sitter nöjt med en kaffekopp i ena handen och ett metspö i andra. Hon verkar inte speciellt tävlingsinriktad.

– Nähää, jag är rätt nöjd med att bara sitta här på bryggan. Jag har däremot experimenterat med olika beten, som äpple och pizza. Det gick inte så bra faktiskt, skrattar hon.

Stämningen var högst vänlig mellan bryggorna, det stojades och skrattades högt så det är förvånande att det fångades fisk överhuvudtaget. Antti Virtanen och “Snyggaste hunden i byn” Nelson, stod bredvid Karl-Ove Wadin och utropade glada tillrop. Det är inte så långt kvar av tävlingen och Antti utropar.

– Är det kanske dags att ta fram och slänga i den frysta laxen nu, skrattar han.

Antti Virtanen föreställer sig fyrkantiga laxbitar flyta omkring på vattenytan.

– Det är ju skitkul att de ordnar nåt sådant här, säger han.

Noel Norén har inte fångat en enda fisk men ser oförskämt nöjd ut ändå.

– Näe, jag orkar inte mer, jag har otur och det har bara krånglat för mig idag. Fisken har ätit upp betet för mig, spöet trasslade till sig och revet gick av, säger han.

Fisket sker från stranden och bara metspö och krok få användas. Efter fyra timmar tutar Berra Bergström i tutan och tävlingen är slut. Nu ska fångsten vägas och fina priser, sponsrade av lokala företag delades ut. Alla barnen får en liten vinst. Vinnare i barnklassen blev Maja Sällinen med 890 gram, Per Andersson vann tävlingen för vuxna med 2 480 gram.

Fortsätt scrolla och se mer av fisketävlingen:

Fler kul bilder följer:

Sista bilderna:arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar