Efter distansstudier – nu är Gävles gymnasieelever välkomna på sommarskola


I slutet av maj skulle ansökan till sommarskolan, som vänder sig till elever som saknar slutbetyg i någon av läsårets kurser, vara inlämnad. På Vasaskolan sökte drygt 70 elever.

– Vi får se hur många som kommer, vanligtvis brukar det vara mellan 30 och 40, säger Lisa Sjöström Wallin, biträdande rektor på Vasaskolan.

Polhemsskolan genomförde sin lovskola i juni och Borgarskolan och Vasaskolan valde i år att avvakta beslutet som gjorde det möjligt för eleverna att få komma till skolans lokaler.

– Vi ville helst inte ha lovskola på distans.

Nytt för i år är att de två skolorna samarbetar vilket innebär att de kan erbjuda undervisning i fler ämnen. Utöver matematik, svenska och engelska kan eleverna bland annat läsa samhällskunskap och idrott, varav matte är ämnet som flest sökt. Tre lärare kommer att undervisa 30 elever på olika nivåer i matte.

Totalt kommer tio lärare och en elevassistent att finnas på plats mellan nio och tolv under de två veckor som undervisningen pågår.

Hur många elever som ska gå sommarskola på Borgarskolan har tidningen inte lyckats få fram uppgifter på.

Sommarskolan, som funnits på gymnasienivå sedan 2016, finansieras av Skolverket. För grundskolan har verksamheten pågått sedan 2014.

LÄS ÄVEN: Stor ökning för Gävles sommarskolaarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar