Marko Johansson återvänder till Malmö FF


Malmö FF har problem på målvaktsposten. Den givna ettan Johan Dahlin har spelat samtliga allsvenska minuter i år och med ett komprimerat spelschema sliter det på 33-åringens kropp.

I senaste matchen, borta mot Sirius, fick han behandling av fysteamet för att kunna fortsätta. Oro har därför väckts inför torsdagens cupfinal mot IFK Göteborg – framför allt med tanke på att reservmålvakten Dusan Melicharek inte kunnat träna eller spela på lång tid.

Nu har Malmö FF löst problemet. 21-årige Marko Johansson kallas hem efter att ha varit utlånad till Mjällby under första halvan av året.

Debuterade som 16-åring

Marko Johansson gjorde sin A-lagsdebut för Malmö FF redan som 16-åring när han fick hoppa in i Champions League-kvalet mot Zalgiris Vilnius sommaren 2015. Han har de senaste åren varit utlånad till Trelleborgs FF, Gais och nu senast Mjällby. Han kan återvända till MFF trots att låneavtalet egentligen sträcker sig till november.

– Vi kunde ha satt emot, men han visade tydligt att han vill tillbaka till Malmö FF. Vill han inte själv spela i Mjällby AIF så vill inte vi heller. Vi vill bara ha spelare i Mjällby AIF som vill spela här, säger Mjällbys sportchef Hasse Larsson till Kristianstadsbladet.expressen

Related posts

lämna en kommentar