Kritiken: ”Jag trivdes inte i Mjällby


Han har svarat för flera vassa prestationer i allsvenskan för Mjällby, men trots att låneavtalet med nykomlingen gällde säsongen ut väljer Marko Johansson redan nu att bryta med Maif för att återvända till Malmö FF.

Därmed blev 2-2-matchen mot Kalmar under måndagskvällen hans sista i Mjällby. För Kvällsposten berättar han om beslutet. 

– Jag trivdes inte i Mjällby tyvärr, jag kom inte överens med vissa parter. Så nej, jag trivdes inte och därför återvänder jag till MFF. 

Grämer sig över petningen 

Johansson inledde de första allsvenska matcherna på bänken, men tog sedan över platsen mellan stolparna – och det med bravur. Trots detta bänkades han sedan i cupsemin mot ”sitt” Malmö FF – något som sved lite extra.

– Klart man vill spela alla matcher – inte minst en cupsemifinal och speciellt då mot MFF… Men ah, de satte mig på bänken och det fick jag acceptera. 

Johansson, som vaktade Malmös mål i Champions League-kvalet mot litauiska Zalgiris 2015, har varit utlånad från moderklubben sedan 2017. Först två år i Trelleborg innan det i fjol blev Gais. Om Mjällby var sista låneäventyret för U21-landslagskeepern?

– Planen är att vara i Malmö nu. Att jag varit på lån har varit för att samla på mig rutin genom att hela tiden spela matcher för att sedan vara redo att ta över efter Johan Dahlin, säger Johansson.  

”Johan Dahlin är allsvenskans bästa målvakt” 

Med Dusan Melichárek skadad kommer Johansson gå in som reserv bakom Dahlin. 

– Enligt mig är Johan allsvenskans bästa målvakt och jag lär mig väldigt mycket av honom. Vi har en väldigt fin relation och jag brukar skämtsamt kalla honom för farbror Johan, säger 21-åringen som kommer sakna sin jämngamle kompis Besard Sabovic i Mjällby. 

– Han är en fantastisk spelare och en ännu finare människa. Jag önskar honom all lycka till – jag vill verkligen att han ska lyckas och jag vet att han kommer gå långt! Vi har följts åt i ungdomslandslagen sedan vi var 15 år gamla och det har varit grymt kul att spela med honom i Mjällby. Besard är naturligtvis den som jag kommer sakna klart mest. 

Till sist, även om du inte trivdes i Mjällby så tar du med dig fina prestationer därifrån va?

– Jag hade en riktigt bra tid i Mjällby sportsligt. Jag gjorde det väldigt bra där, det bevisade jag på planen.

LÄS MER: Följt varandra hela vägen: ”Kommer att chocka”
LÄS MER: ”Anel ska följa hjärtat – jag själv får fortfarande samtal”expressen

Related posts

lämna en kommentar