Kritik – Robert Lewandowski missar chansen på Ballon d’Or


Sedan 2008 – med undantag för 2018 när Luca Modric prisades för sina insatser i VM och med Real Madrid – har Lionel Messi och Cristiano Ronaldo turats om att ta emot Ballon d’Or – priset som tidningen France Football årligen delar ut till världens bästa fotbollsspelare. 

I år såg Bayern Münchens Robert Lewandowski ut att kunna utmana om titeln, efter att ha gjort 51 mål på 43 matcher för sitt klubblag den här säsongen. 

Robert Lewandowski missar Ballon d’Or

Men med tanke på coronaviruset France Football ansåg det för osäkert att arrangera en gala, och valde att inte dela ut priset överhuvudtaget. 

– I slutändan är det inte speciellt rättvist, inte bara för Bayern utan även för Robert Lewandowski som hade kunnat vinna, säger Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge enligt Daily Mail. 

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att det finns möjlighet att utse världens bästa spelare efter en säsong där alla ligor, utom den franska, spelades klart. Och under de förhållandena hade Robert så klart haft en bra chans att vinna för första gången i sin karriär. 

 

LÄS MER: Ballon d’Or stoppas – för första gången på 64 år
LÄS MER: ”En chock – är han sämst någonsin?”expressen

Related posts

lämna en kommentar