Vi hade fått en annorlunda värld utan Moderaterna


Enligt ett debattinlägg från tre moderater hade allt sett annorlunda ut, om inte Moderaterna funnits. Håller fullständigt med, hade inte Moderaterna ansett trygghetsförsäkringarna vara bidrag hade det sett annorlunda ut för både läkare och drabbade människor. Hur de känner sig som kunnat gotta sig åt jobbskatteavdraget men nu hänvisats till att leva på a-kassa vet vi inte än så länge.

Om de garderat sig vill säga, många lyssnade på Moderaterna och gick till och med ur a-kassan. Om de som gick ur inte förstått det tidigare, har de nu insett att det är en försäkring man betalar till och som träder i kraft vid arbetslöshet.

Nåja, arbetslöshet fanns inte kartan när den moderatledda regeringen fattade besluten, tvärtom skulle arbetslinjen se till att även halta och lytta skulle försörja sig själva. Tänk om det kravet fanns på politiker, på dessa tycks inte ställas några krav alls, inte ens utbildning.

Vid politiska beslut gäller att ta reda på för och nackdelar och vilka konsekvenser det kan få. I det fallet har Moderaterna uppvisat en skrämmande okunnighet. Möjligen kan någon nu sträcka sig till att säga: Kors då, är det så många som blivit fattiga samtidigt som vårt land fått betydligt fler rika.

När nu pandemin drabbat huvudstadens stora inkomstkällor affärer, turist- och nöjesindustrin tillika med alla de tjänsteföretag som överlever på kundernas köpkraft, vill de styrande att staten skall hjälpa till. Tänk om inte den moderatledda ledningen varit så slösaktig.

Nu talar Moderaterna sig varma för småföretagen, de som faktiskt har betydligt fler anställda än de stora exportföretagen. Många bäckar små blir till stor å, i alla fall när det gäller skatter, men någon trygghet har småföretagen aldrig kunnat känna eller ta del av, trots två borgerliga mandatperioder. Nu försvinner ett stort antal av dessa företag och en massa människor blir arbetslösa.

Borde stå klart även för de tre moderater som skrivit under inlägget, att utan de privatiseringar som drevs igenom, hade både Stockholm och vårt land haft andra förutsättningar. De tre orden OM och OM INTE ställer till med problem för debattörerna, de väcker nya frågor.

När vi nu ställs inför att tvingas bygga upp det som raserats, kommer alla tidigare misstag i ännu obehagligare dager för Moderaterna. Vad skall staten göra för att ta hand om alla de som inte kan få ett jobb och försörja sig själva? Där ger Moderaterna inget svar, de har aldrig förstått sig på att jobb kan försvinna och att det finns människor som av skilda anledningar, inte kan utföra ett arbete.

Sven-Erik Hemlin

Gatuintellektuellarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar