Rikard Norling lämnar AIK


AIK har inte alls fått till det den här säsongen. En seger på de senaste matcherna och ligger alltjämnt i botten av tabellen med endast tolv poäng på elva matcher.

Dessutom åkte laget på en tung derbyförlust när man föll mot ärkerivalen Djurgården med 1-0 under söndagseftermiddag. 

En match som visade sig vara Rikard Norlings sista i klubben. 

För under måndagen meddelade AIK att den rutinerade tränaren lämnar sin tjänst som huvudtränare. 

– Det känns givetvis både tråkigt och vemodigt att vi kommit fram till beslutet att avsluta samarbetet med Rikard Norling. Tyvärr har de sportsliga resultaten och den sportsliga utvecklingen under året inte alls varit i nivå med de ambitioner som AIK har vilket gjort detta beslut oundvikligt och nödvändigt. Jag vill tacka Rikard för ett mycket bra och engagerande arbete under åren som vi har arbetet tillsammans, men även för hans tidigare år i klubben. Han kommer alltid att vara ihågkommen som en av AIK:s guldtränare och vi ser fram emot att välkomna honom till Friends Arena framöver. Vi ser nu över den sportsliga organisationen gällande en ersättare och återkommer med mer information så snart detta finns, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

 

Texten uppdateras. 

LÄS MER: Knuffar kameran under utbrottet: ”Ur balans”
LÄS MER: Inte säker på att sparka Norling är bästa vägenexpressen

Related posts

lämna en kommentar