“Har blivit slagen och svimmat”


Två maskerade rånare kom över kontanter efter att ha misshandlat och rånat en man på Smedsgatan i centrala Sandviken i lördagskväll. Rånet skedde klockan 21 och rånarna ska ha slagit offret så att han svimmat.

I tidigare rapportering sades att den rånade mannen blivit rispad med en kniv, de uppgifterna tillbakavisas av polisens presstalesperson, Mikael Hedström.

– Det står inget om att han ska ha blivit rispad med kniv. Däremot ska det ha utdelats knytnävsslag mot målsägandes ansikte och huvud, säger han.

Vad exakt som orsakat rispan lämnar polisen osagt. Hedström spekulerar i att den lika gärna kan ha uppkommit genom att rånaren har haft ring på sig.

– Målsägande säger att han har blivit slagen och svimmat av. När han vaknar upp så har han den här rispan, säger Mikael Hedström.

Rånarna ska ha varit mörkklädda och maskerade. Varför man i nuläget inte har några misstänkta.

– Om man har sett bråk eller liknande i närheten av Smedsgatan så är vi angelägna om att få uppgifter, säger Mikael Hedström.

Karta: Ungefärlig plats för de två rånen.

Bara timmar senare och ett stenkast därifrån sker ett rånförsök. Strax efter midnatt knuffas en man i backen på Seegatan i Sandviken. Rånarna försöker sno åt sig det han har i fickorna.

– Han motar bort dem och rånet avbryts. Inte heller här pratas det om någon kniv, säger Mikael Hedström.

Huruvida rånen utförts av samma gärningsmän är hittills oklart. Det uppgav Frida Noaksson, RLC-befäl vid polisen i söndags:

– Det är oklart om rånen hänger ihop på något vis, det får utredningen utvisa.

Efter det andra rånet sökte polisen igenom området med hjälp av bland annat polishundar i jakt på rånarna. Inga misstänkta hittades då och nu vädjar polisen till allmänheten om tips.

– Vi har inga vittnen till händelserna så vi är tacksamma om folk hör av sig, säger Mikael Hedström.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar