Fidan Aliti räddade poäng åt Kalmar FF mot Mjällby – på övertid


Efter 1-1 senast mot Sirius fick Kalmar till sist stopp på den onda spiralen. Dessförinnan hade KFF nämligen sex raka förluster.

Under måndagskvällen såg det däremot ut att bli nytt KFF-depp. Mjällby tog ledningen i den 39:e minuten genom Moses Ogbu och ökade sedan på efter dryga timmen spelad när Jesper Gustavsson snyggt nickade in sitt första mål för säsongen. 

Kort senare reducerade KFF genom Edvin Crona, men den stora forceringen uteblev och Maif såg ut att ta en efterlängtad trepoängare efter tre raka förluster. 

Men då i 92:a minuten satte Fidan Aliti 2-2 efter ett långt inkast som damp ner framför fötterna på mittbacken. Detta var också det sista som hände. 

Två raka kryss för KFF

KFF med två raka kryss nu och uppe på åtta poäng. Bara bättre målskillnad gör att de är före jumbon Falkenberg i tabellen. Maif, som förlorade senast med hela 5-0 hemma mot Elfsborg, har 14 pinnar.

– Vi gjorde en bra match och tycker vi var bättre än Mjällby – både i första halvlek och efter deras 2-0-mål så tycker jag att vi är klart bättre än dem så 2-2 var rättvist till slut även om vi hade hoppats på mer, men vi får vara nöjda med 2-2. Klart vi måste vara jättenöjda till slut, säger Viktor Elm, lagkapten i Kalmar. 

Kalmar har därmed två raka kryss – vilket stärker självförtroende efter den tunga perioden som innehöll sex raka förluster. 

Första allsvenska mål

– Klart det gör. Då vet vi att vi kan ta poäng och fajtas in i det sista. Nu behöver vi bara en seger för att ta ett ytterligare steg självförtroendemässigt. 

Jesper Gustafsson gjorde sitt första allsvenskan mål. 

– Klart det var mäktigt, hade varit ännu mäktigare om det varit publik. Tyvärr räckte det inte till seger.

Vad hände, varför orkade ni inte stå emot?

– Jag vet inte, jag tyckte det var lugnt. Vi hade stenkoll på deras inkast hela matchen och det var knappt styrfart på skottet… expressen

Related posts

lämna en kommentar