“Bättre än alla ställen i Stockholm”


Pokémon Go är ett mobilspel som lanserades 2016 och blev en supersuccé över hela världen. Spelet går ut på att fånga in och samla Pokémons som finns utplacerade runtom i den “riktiga världen”, där du via en karta i mobilen kan leta upp och fånga dessa.

Varje år arrangeras eventet Pokémon Go Fest i utvalda städer runt om i världen, där man som deltagare under två dagar har möjlighet att fånga unika Pokémons och delta i exklusiva uppdrag i spelet.

Förra året stod Chicago, Dortmund och Yokohama som arrangörsstäder med sammanlagt cirka 600 000 deltagare. Till följd av pandemin togs beslutet att göra årets evenemang helt virtuellt – vilket innebär att alla som vill delta kan göra det på sin hemmaplan.

Till Valls Hage i Gävle lockades ett hundratal personer för att tillsammans spela Pokémon Go.

Vännerna Marcus Holmsten och Elias Ahlsved är Pokémonfantaster och har rest från Stockholm över helgen för att spela i Valls hage.

Varför deltar ni inte i eventet i Stockholm?

– Valls Hage är en av de bästa platserna man kan spela på i Sverige. Parken är fylld av platser där man kan fånga unika djur och då är det värt att bo hotell över helgen, säger Marcus.

Både Marcus och hans vän Elias har spelat Pokémon Go sen det kom ut och de båda besitter ett varsitt världsrekord i spelet.

– Jag har världsrekordet i flesta antal kläckta ägg under en vecka. Jag kom upp i 1421 st och gick den veckan 232 kilometer, men det var värt de, säger Marcus.

– Jag har världsrekordet i antalet snurrade pokestops – 44709 st. Det var faktiskt Marcus som hade rekordet innan mig, säger Elias.

När vännerna spelar som mest brukar det bli närmare 12 timmars spelande om dagen.

– Vi är ute och spelar, kommer hem och sover några timmar och sen går vi ut igen. Det som motiverar oss är att behålla våra placeringar på den officiella tabellen som finns över spelet, säger Elias.

Hugo och Edvin tog bilen från Örebro klockan 05.15 under lördagsmorgonen för att vara på plats i Valls Hage när årets fest startade.

– Det är en väldigt bra park att spela i och helt klart värt bilresan, säger Edvin.

– Förra året var jag i Dortmund och i år fick det bli Gävle. Skönt att slippa flyget, säger Hugo.

Peter Olsson Andrée besöker parken med sin son.

Vännerna Kevin, Elton, Malte, Melvin och Pontus hänger ofta i parken.

Vad får er att besöka Valls Hage idag?

– I och med helgens fest så har man större chans att fånga unika Pokémons. Jag spelar i princip varje dag nu under sommaren. Det är så lättillgängligt när man kan spela när man exempelvis är ute med hunden, säger Kevin.

Andreas Hemdahl är en av de äldre spelarna i Valls Hage.

– Jag är här med min son, och det är ju en perfekt aktivitet att göra utomhus nu under coronatider, säger Andreas Hemdahl.

Kompisarna Gustaf, Fredrik och Wilmer uppskattar helgens event.

– Det är så kul att så många människor är här idag, säger Fredrik.

Wilmer tycker att spelet är en bra anledning att komma ut från hemmet under sommarlovet.

– Ja, man måste ju ut för att spela. Det är nog femte gången jag är i den här parken och spelar i sommar.

Per Linderdahl, Andreas Ringquist och Niklas Jansson letade sig till parken under lördagen.

– Det här stället är bättre än alla ställen i Stockholm att spela på, säger Andreas.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar