Robin Quaison öppnar för flytt till en större klubb


Trots ett tungt år för Mainz i botten av Bundesliga kan Robin Quaison för egen del se tillbaka på en stark säsong. 26-åringen, som är fostrad i AIK, gjorde 13 mål på 32 ligamatcher och var en starkt bidragande orsak till att Mainz säkrade fortsatt spel i Bundesliga. 

Svenskens kontrakt går ut om ett år, och uppgifter i Tyskland hävdar att Mainz vill ha 140 miljoner kronor för att släppa Quaison i sommar. 

I en intervju med SVT:s Johan Kücukaslan poängterar Quaison att han trivs bra i Mainz, men att ”vi får se” vad som händer i framtiden. 

– Jag är redo. 100%. Det är ingenting som skrämmer mig. Jag gillar utmaningar och känner att jag har en förmåga att anpassa mig väldigt snabbt, jag kan anpassa mig till allt känns det som. Jag ser fram mot den här perioden, svarar Quaison på frågan om han är redo för en större klubb. 

Robin Quaison: ”Vill vinna titlar”

26-åringen har klart för sig vad han drömmer om att uppnå i sin karriär. 

– Vinna titlar. Spela i storlag, vinna titlar. Det spelar ingen roll, jag kan vara 45 år, men om jag fortsätter med fotboll är det vad jag vill ha. Men jag hoppas att jag redan har titlarna när jag är 45, säger Robin Quaison i SVT Sports reportageserie ”Landslagsstjärnan”.

På grund av coronapandemin har sommarens EM skjutits upp till 2021. Under kvalspelet till mästerskapet fick Quaison sitt definitiva genombrott i landslaget. Med sina fem mål på nio matcher blev han landslagets bäste målskytt när Janne Anderssons lag kvalificerade sig för sitt andra raka mästerskap.

Trots Quaisons succé är det yngre spelare som Alexander Isak och Dejan Kulusevski som hamnat i rampljuset. 

– Jag gör mitt på planen. Det är inte så viktigt vad folk tycker och tänker och vem som får credden, säger Robin Quaison. expressen

Related posts

lämna en kommentar