Manchester United riskerar miljardsmäll om de missar CL


Under söndagseftermiddagen avgörs Premier League. Och mycket står fortfarande på spel när det gäller framför allt Europaplatser. Chelsea, Manchester United och Leicester slåss om två Champions League-platser. De två sistnämnda ställs dessutom mot varandra i en ödesmatch. 

Goal skriver att mycket står på spel rent pengamässigt. Faktum är att sajten kallar det för ”miljardmatchen”. 

– 80 procent av tv-pengarna som tillhör Champions League går till klubbarna som spelar turneringen. På det sättet är Europa League mycket fattigare ekonomiskt, säger ekonomiexperten Kieran Maguire till sajten och fortsätter: 

Kan drabba tilltänkta sommarvärvningar

– United fick in 1,5 miljarder kronor när de spelade CL förra säsongen (18/19). Nu riskerar de att gå miste om cirka 700 miljoner kronor om de förlorar platsen. Dessutom kommer storsponsorn Adidas att minska investeringen i klubben med 25 procent, vilket motsvarar 300 miljoner kronor. 

Om man alltså ska tro experten så kommer förlusten vara strax över en miljard kronor. Sedan kommer det sportsliga. 

Skulle Premier League-giganten missa Champions League så tyder det mesta på att stjärnmittfältaren Paul Pogba lämnar klubben. Dessutom kommer Ole Gunnar Solskjaer få det svårt att locka Jadon Sancho, som uppges ligga etta på norskens önskelista. 

Leicester City mot Manchester United spelas klockan 17.00 i dag. Följ SportExpressens liverapportering från alla matcher här. expressen

Related posts

lämna en kommentar