Man i 20-årsåldern döms för fem fall av misshandel – får skyddstillsyn


Efter ett bråk på en fest vid Hemlingbybacken i våras rånade mannen tre män och tvingade till sig två väskor genom att lyfta en sten och hota att kasta den på målsäganden. Han stal en jacka, parfym och några ölburkar. Dessförinnan skallade han en av männen.

Senare i juni befann sig gärningsmannen i Bergby med ett sällskap utomhus. När grannarna sade till att det var stökigt hotade han flertalet personer och misshandlade två av männen.

Därefter gick gärningsmannen in i ett trapphus. Där träffade han på en äldre kvinna, lutade sig över henne och sade att han vet vem hennes barnbarn är och hotade att döda barnbarnet. När kvinnan sade ifrån slog gärningsmannen kvinnan i bakhuvudet.

Gärningsmannen gick ut och kastade sig på motorhuven på en rullande bil som en kvinna körde, försökte dra ned rutan och tog tag i henne. Efter ett tag ramlade han av bilen och landade på marken. Därefter misshandlade han ytterligare en förbipasserande.

Mannen döms för rån, fem fall av misshandel, fyra fall av olaga hot, två fall av ofredanden samt två fall av ringa narkotikabrott. Tingsrätten resonerar att om mannen hade varit över 21 år hade straffvärdet motsvarat ett års fängelse, men med hänsyn till brottets art och straffvärde behövs det särskilda skäl för att döma till fängelse.

Eftersom personen dessutom genomförde brotten i samband med missbruk av alkohol och droger döms han istället till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, enligt rekommendation från Frivården. Mannen döms mot sitt nekande.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar