Länets enda jordgubbsodling finns i Ockelbo: “Det är magiskt”


Bilder längre ner i artikeln:

I Sunnanåsbo utanför Ockelbo kan man plocka jordgubbar hos Ingemar Hammarlund. han tycker jordgubbar är kul, säger han och är väldigt förtjust i smaken.

– Jag äter dem gärna direkt, eller kanske skivade med glass, säger han.

Jordgubbsfältet är litet om man jämför med andra odlare som erbjuder självplockning, därför måste man boka tid innan man kommer. Det är inte alltid det finns bär som är plockfärdiga.

I en sänka finns cirka 20 rader jordgubbsplantor. Bären är ekologiska och växer utomhus. Så här långt upp i landet blir de alltid färdiga sent men i år är säsongen senare än vanligt.

– Å andra sidan blir de väldigt söta i smaken om de växer sakta. De är grejen med hela sommaren, det har jag tyckt sedan jag var liten. Det är magiskt med jordgubbar, säger Ingemar Hammarlund.

Han berättar att han kommer ha öppet för självplock även vecka 31 men att man måste ringa och boka tid innan man kommer.

Familjen Hedmark från Sandviken och Valbo har bokat tid för självplock. Solen skiner men det blåser i Sunnanåbo denna torsdag. De har jackorna på och de sitter inte fel men sonen Jack sätter igång att plocka de röda bären på en gång.

– Titta pappa, jag har tre stycken i min burk. Kan jag en av dem, frågar han.

Fortsätt gärna, flera bilder följer:

Fortsätt scrolla:

Några till:arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar