Klara Svensson har blivit mamma: ”Fantastiskt glada”


105 matcher som amatörboxare, 20 som proffs och flera tunga VM-titlar och medaljer på meritlistan. Stormatchen mot norska superstjärnan Cecilia Braekhus och prestigemötet med Mikaela Laurén är några av höjdpunkterna under karriären. 

Men i augusti förra året tog Klara Svensson beslutet att sluta med boxningen. Och i januari berättade Svensson att hon och sambon Freddy Persson, 45, väntar barn.  

Och på söndagsmorgonen fick paret en dotter.

– Allt har gått bra och vi är väldigt lyckliga, säger Klara Svensson som dock genomgick en lång förlossning på drygt 24 timmar på Lunds BB. 

– Jag är glad att jag är vältränad och har en bra idrottsskalle, för det var den tuffaste match som jag har gått. Det var som en titelmatch – gånger hundra. Men jag tror att jag har boxningen, och att jag är i bra kondition, att tack för att jag tog mig igenom förlossningen så bra som jag gjorde. 

Vad Klara Svenssons och Freddy Perssons dotter, som var 50 centimeter lång och vägde 3700 gram vid födseln, ska heta är ännu inte bestämt. 

Den före detta boxningsstjärnan Klara Svensson blev mamma till en dotter på söndagsmorgonen.Foto: PRIVAT

Kritiserades under graviditeten

Klara Svensson har tidigare berättat för SportExpressen om hur hon kritiserats för att ha tränat under hela graviditeten. 

– Många tycker att det är inspirerande att se att man faktiskt kan träna som gravid och blir själva taggade att träna. Men en hel del förfäras över att se en höggravid springa och skuggboxas. De menar att jag utsätter min kropp för risker och att det ökar risken att föda för tidigt, sa Svensson då. 

Någon comeback i boxningsringen ser dock inte ut att vara aktuell för 32-åriga Svensson. 

– Jag kan inte säga att det aldrig kommer bli en comeback. Det är klart att lusten att gå in i ett hårt träningsläger och kliva upp i ringen fortfarande finns där, men det finns också en ytterligare aspekt när man proffsboxas. Jag riskerar andra skador än någon som till exempel simmar eller spelar golf. Det är farligt att boxas, det ska man inte ljuga om och skulle jag vara beredd att riskera min hälsa som mamma? Det är jag inte säker på.  

LÄS MER: Frida Wallbergs dotter gör succé på tennisbanan expressen

Related posts

lämna en kommentar