Inte säker på att sparka Norling är bästa vägen


1. AIK är i kris, och mästarlaget Djurgården har inte heller kommit i gång. Vilken typ av derbymatch får vi se i dag?

– Sett till form och prestationer borde det vara en match där Djurgården kan få hålla i en del boll och styra och ställa som de gärna vill göra. Vad det gäller AIK har Rikard Norling gjort klart att det är det nya spelsättet som gäller, men det kanske känns lite väl naivt att efter 4-0-förlusten mot Häcken gå ut och spela på ett sätt som hittills inte har fungerat i så väldigt många matcher mot ett Djurgården som trots allt har en grundstabilitet.

 

2. AIK-tränaren Rikard Norling är under press… Förlust mot Djurgården – tror du han får sparken då?

– Å ena sidan har jag svårt att se AIK sparka Norling här och nu, men å andra sidan är känslan att deras mediavägran inför den här matchen säger en hel del om hur otroligt pressat läget är för alla inblandade i AIK:s säsongsinledning. Norling har bett om tålamod, han har hyllat sitt lag och sina spelare, han har pratat om att han har en obotlig tro på det nya spelsättet och han har öppet sågat jäms med fotknölarna när nog var nog. I nuläget känns det som att ingenting har fungerat och frågan är hur långt det kan gå innan AIK måste göra någon typ av förändring. Om den bästa förändringen sedan skulle vara att sparka Norling är jag inte så säker på med tanke på att man har varit tydliga innan med att han ska få tid. Och dessutom, vem ska de ta in i stället?

 

3. Vilken match-i-matchen ser du mest fram emot?

– De respektive lagens match mot sig själva egentligen. AIK måste nästan vinna här för att det inte ska bli total krisstämpel på allt de håller på med, men hur ska de göra det? Och Djurgården har trots allt presterat ganska bra, men inte lyckats optimera sina resultat. Får de till självförtroendet som Thomas Lagerlöf har sagt saknas framför mål i den här matchen?

 

4. Derby brukar innebära publikfest och massivt tryck, men nu gapar läktarna tomma. Vilket lag påverkas mest av att spela utan publik, och varför?

– I just den här matchen är det helt klart AIK, med tanke på att de har hemmaplan. Det är inte svårare än så. Vilka som lider mest av det generellt är svårare att svara på, men kollar man hur lagen presterat på hemmaplan har Djurgården tagit åtta poäng medan AIK bara har tagit fem än så länge. Det kanske säger någonting även om det inte är ett absolut mått.

 

5. Till sist, vem eller vad avgör?

– Helt omöjligt att svara på på förhand utan att dra alla klyschor som finns om derbymatcher. Om AIK kan få till sitt spel på samma sätt de fick mot Hammarby tror jag att det är det som kommer att avgöra, men jag tror kanske inte att Djurgården kommer att låta dem göra det.expressen

Related posts

lämna en kommentar