Det har spårat ur för vissa människor – allt är kränkningar


Svar till Stiganders “Har de lättkränktas förening tagit över Sverige?”

Glöm för all del inte Lappland, det måste vi genast ändra namn på annars blir ju en del kränkta. Och som vanligt är det ju inte de som själva gett namn till landsänden, utan folk som inte har ett dugg med det att göra som känner sig kränkta på andras vägnar.

Och i fallet med indianer, tänker sig vissa att vi ska tysta ner deras historia och glömma det nybyggarna i till exempel USA gjorde mot dem? Vi ska alltså låtsas som det aldrig har hänt och indianer inte finns, är det det de vill? Och vi kan inte kalla dem ursprungsbefolkning eller något i stället. Det är väl ganska klarlagt att den enda ursprungsbefolkningen på den här jorden kommer nånstans från Afrika, några andra finns inte, alla har utvandrat därifrån.

Jag håller med dig helt och hållet, vissa människor har det helt enkelt spårat ur för. Hoppas bara att dom aldrig får nåt att säga till om.

Peterarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar