“Det finns en otrolig stolthet hos våra medarbetare”


Partykungen har nu hämtat sig efter vårens försäljningsdipp och kan fira 2019 års toppresultat. Siffrorna från förra årets bokslut blev officiella den 10 juli.

– Det finns en otrolig stolthet hos våra medarbetare att kunna prestera ett sådant här bra resultat. Inte minst när vi har haft ett par sämre år bakom oss. Nu kan vi visa på både tillväxt och lönsamhet för 2019, säger Joel Svensson, vd på Partykungen.

Tidningen har under våren rapporterat om Partykungens försäljningsras med omkring 50 procent i samband med vårens coronautbrott – vilket ledde till konsekvenser för medarbetarna och inhyrda resurser. Men nu är företaget tillbaka i ett stabilare läge.

Våra kunder har inte slutat fira saker, men de firar på ett annat sätt än tidigare

– I början av juni avslutades samtliga permitteringar på lagret och sedan den 1 juli har vi också avslutat permitteringarna på kontoret. Nästan alla medarbetare från Samhall är också tillbaka i full sysselsättning, berättar Joel Svensson.

– Vi ser en klar förbättring sedan i slutet av maj och är numera tillbaka och ligger strax över fjolårets siffror. Våra kunder har inte slutat fira saker, men de firar på ett annat sätt än tidigare, menar han.

Vad framgångarna under 2019 beror på är flera, förklarar Joel Svensson. Man har bland annat arbetat mycket med att effektivisera sina interna processer – till exempel lagerstyrningen. De har även satsat mycket på egna produkter.

– Just nu har vi fler än 500 artiklar som vi producerar under egna varumärken, det är allt från kräfthattar till maskeradkläder, säger han.

Partykungen valde dessutom att satsa på sina befintliga marknader i stället för att gå in i nya, vilket kräver stora kostnader. I dag finns Partykungen i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Sverige är fortfarande företagets största marknad och står för omkring 60 procent av omsättningen. Men – det är Norge som växer mest, säger Joel Svensson.

– Där har vi nästan dubblat försäljningen mot i fjol och en förklaring till det är att gränsen till Sverige varit stängd. Detta har inneburit att norrmännen i stället handlar online av Sverige, säger han.

På längre sikt är Partykungens mål en omsättning på 500 miljoner och med god lönsamhet. Och vilka satsningar som kan och ska göras under hösten och nästa år avslöjar inte Joel Svensson, men han känner stort hopp inför framtiden.

– Vi vill fortsätta växa som bolag och anställa ännu fler duktiga medarbetare framöver, säger han.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar