The Mauler inför comebacken mot Fabricio Werdum: ”Ska ta hem det”


För ett år sedan förlorade Alexander Gustafsson mot Anthony Smith i Globen. Efteråt meddelande han att karriären var över.

Men nu är ”The Mauler” tillbaka i oktogonen.

I natt gör han comeback i UFC när han slåss mot Fabricio Werdum, och det är även i en ny viktklass. Gustafsson lämnar lätt tungvikt för tungvikt, viktklassen Fabricio Werdum är tidigare mästare i.

– Har jävligt mycket rutin, han räds inte någonting. Han är väldigt lugn och sansad i alla lägen, säger han i en intervju med Nent/Viaplay och fortsätter:

– Kan ta jävligt mycket stryk. Han har möt alla i tungvikten och tagit mycket stryk, och han slår hårt.

Alexander Gustafsson är övertygad om att Werdum kommer försöka göra som tidigare motståndarna Anthony Smith och Jon Jones för att vinna – få ner honom på backen.

– Det krävs väl inget geni för att fatta det. Han kommer vilja försöka få tag på mig. Om han gör det är en annan femma, han kommer knappt skymta mig där inne.

 ”Jag ska ta hem det här så är det bara”

33-åringen lyfter fram sitt fotarbete som en styrka och skräms inte av Fabricio Werdum skicklighet på marken.

– Jag kliver in och fokuserar på mig själv. Jag är ännu mer förbered än vad han är, jag är redo för vad han än kommer med. Jag kommer göra min grej. Tar han ner mig, hamnar han på topp, hamnar jag i en jobbig sits – jag ska ta hem det här, så är det bara. Det spelar ingen roll var vi hamnar, säger han till Nent/Viaplay.

Fabricio Werdum har hunnit fylla 42 och Gustafsson medger att den tidigare tungviktsmästaren har sett sina bästa dagar.

– Det har han, han är både fetare och äldre. Kondisen är väl inte heller på topp, haha. Med det sagt, han har rutinen och den är livsfarlig.

Inför fajten har svensken inte vunnit en match på tre år.

– Man känner att det fattas någonting, och det är det som fattas, att få sin hand rest. Fan jag känner att det är det som saknas i mitt liv nu, annars har jag allt.expressen

Related posts

lämna en kommentar