Madelen Janogy väljer mellan Linköping och Piteå


Madelen Janogy var en av Piteås och damallsvenskans bästa spelare förra året, gjorde succé när Sverige tog VM-brons i Frankrike och värvades i december av storlaget Wolfsburg. Men bara efter ett knappt halvår i Tyskland bröt Janogy och Wolfsburg kontraktet, sedan landslagsyttern uppmärksammat sina problem med psykisk ohälsa, vilket hon berättade om i en stor intervju med SportExpressen. 

24-åringen har de senaste veckorna befunnit sig i Sverige och närmar sig nu en comeback på fotbollsplanen

Vill spela matcher

– Hon har bestämt sig för att hon vill börja om att träna och spela matcher igen, säger Janogys agent Maria Karlsson De Cecco.

Det är klart att hon återvänder till damallsvenskan. Valet står mellan toppklubbarna Piteå och Linköping.

– Hon kommer att ta ett beslut inom en mycket kort framtid. Hon har besökt både Piteå och Linköping. Just nu funderar hon på vad som skulle kunna vara det bästa alternativet, säger Karlsson De Cecco.

Tidigare i somras var Janogy uppe i Piteå och tränade då bland annat med sina gamla lagkamrater.

Funderar fortfarande

– Vi har en dialog med henne men vi vet inte mer än att ”Madde” fortfarande funderar på vad hon ska göra, säger Piteås sportchef Leif Strandh.

Något definitivt beslut är enligt Maria Karlsson De Cecco inte fattat. I Piteå håller man givetvis dörren öppen – men valet kan ändå komma att falla på konkurrenten Linköping.

– Vi hade ju inte räknat in Madelen Janogy hos oss i år men självklart vore det fantastiskt om hon skulle komma hit. Men vi har lagt det där åt sidan. Det blir ”Madde” som får bestämma vad hon vill göra, säger Leif Strandh.

LÄS MER: Beslutet: Bryter med Wolfsburg
LÄS MER: Mardrömmen: ”Det har bara blivit värre”expressen

Related posts

lämna en kommentar