Jitex F16 hedrar sin lagkamrat med Fridas Run For Life


Idén att starta loppet Fridas Run For Life, till förmån för Barncancerfonden, kom till vid en julavslutning för Mölndalsklubben Jitex F16.

– Vi hade en julklappslek där man kastar tärningar om presenter. Då var det en tjej i laget, hennes present var ett gåvobevis till Barncancerfonden, med texten ”ingen ska behöva gå igenom det Frida gick igenom”, säger Matilda Attefors, spelare i Jitex F16.

”Kändes att det var en tomhet” 

Matilda Attefors själv hann inte lära känna Frida, men hon förstod saknaden som fanns i laget. 

– Det kändes att det var en tomhet, det märktes av. Då gick jag in på Barncancerfondens hemsida och då hittade jag att man genom idrottsevenemang kunde skänka pengar. 

Ella Gustafsson spelade tillsammans med Frida i Jitex och hon nappade direkt på Matildas idé om Fridas Run For Life

– Jag tyckte att det var en jättebra idé, jag hade inte haft den tanken själv och när hon kom med det förslaget kändes det som en väldigt fin sak att göra till minne av Frida, säger Ella Gustafsson.

Hon berättar att de båda gick i samma klass och även bodde på samma gata. Frida var endast 12 år gammal när hon gick bort i cancer: 

– Det var väldigt jobbigt. Det var nästan första nära personen till mig som gick bort. 

Målet: Att samla in 15 000 kronor 

Tanken var att loppet skulle ha gått av stapeln i juni men på grund av utbrottet av coronaviruset har det tvingats skjutas fram. Tillslut hittade man dock en lösning och det nya datumet är satt till den 13 september. 

För att hålla sig inom de rådande restriktionerna så är det fyra lopp med max 40 deltagare som kommer att anordnas under dagen. Evenemanget sker på Jitex hemmaplan Åbyvallen – många platser har gått åt men det finns fortfarande några kvar. 

Startavgiften är 100 kronor men man får lägga mer än så. 

– Vi satte ett mål på att få in 15 000 kronor till Barncancerfonden men vi siktar på så högt som möjligt, säger Ella Gustafsson. 

”Tyckte det var jättefint” 

Ella berättar även att Fridas familj uppskattat lagets initiativ. 

– De tycker att det är jättebra. Jag har haft ganska bra kontakt med Fridas mamma och syster och så klart kollat att det var okej att vi gjorde det här. De tyckte att det var jättefint och har varit väldigt positiva. 

Hon hoppas – och tror också att Frida själv haft samma uppfattning: 

– Jag tror att hon hade blivit glad över det här. expressen

Related posts

lämna en kommentar