Gör jurist till en skyddad yrkestitel


Jurist, ja det var vad jag trodde att jag anlitade. Nu vet jag bättre. Jag har fått veta den hårda vägen att jurist kan vem som helst kalla sig och hävda att de är. De kan till och med starta en juridikbyrå och inte ha examen i juridik. Man kan ha gått till exempel en 15-poängskurs eller inga alls för att kalla sig jurist.

Jag tycker det är dags att jurist bör vara en skyddad yrkestitel. Det får inte vara så att en människa i utsatt läge som söker hjälp, och den så kallade juristen ger sken av att den ska hjälpa en, men att det slutar med att den som behöver hjälp är mer jurist än vad den som påstår sig vara är jurist. Dessutom så tar den så kallade juristen nästan 6000 kronor för att svara på mejl, där jag ifrågasätter hennes arbete och vad hon gör.

Så till er alla som behöver en jurist: Kontrollera verkligen att juristen har examen, samt ta referenser.

Jag funderar starkt på att anmäla detta till Konsumentverket, och dessutom tycker jag att den så kallade juristen bör skämmas över att ta så mycket, då vi var överens om att hen skulle kontakta mig angående kostnad löpande, men personen gjorde inte det.

Så jag hoppas att jurist kommer att bli en skyddad yrkestitel och att fler människor inte ska behöva känna sig lurade.

“Vem kan man tro på” ?arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar