Zlatan Ibrahimovic kan stanna i Milan tack vare Stefano Pioli


Milan har under flera år gått kräftgång i Serie A och varit långt ifrån att kämpa om ligatiteln. Laget har inte ens spelat i Champions League sedan säsongen 2013/2014 och tanken var att tränaren Ralf Rangnick skulle leda Milans nya satsning nästa höst.

I början av mars avslöjade SportExpressen att Milan plan var att sparka sina sportchefer och låta Rangnick leda en ungdomlig revolution – en revolution där den snart 39-årige Zlatan Ibrahimovic inte skulle passa in.

Nu har Milan dock ändrat sina planer och succétränaren Stefano Pioli har skrivit på för ytterligare två säsonger. Det kan tala för Zlatan Ibrahimovic i Milan nästa säsong. 

– Ibrahimovic kan stanna i Milan. Den allmänna situationen förändrades den här veckan efter Piolis besked. Tränaren har frågat efter att få behålla Ibrahimovic, så Zlatan har större chans att stanna även om det fortfarande finns saker att diskutera, säger MilanNews reporter Antonio Vitiello.

”Milan ändrade sig inte för Zlatans skull”

Hur har förutsättningarna förändrats?

– Milan bestämde sig för att fortsätta med Pioli och ge upp Rangnick när uppgörelsen verkade klar. Det kan göra att Zlatan stannar i Milan eftersom han har en jättebra relation med Pioli.

Zlatan Ibrahimovic och Milan har gjort succé i Serie A efter corona-uppehållet. Till exempel så avgjorde svensken tisdagens match mot Sassuolo. Men Antonio Vitiello säger att Milan inte ändrat riktning för att Zlatan ville det.

– Nej, Milan ändrade sig inte om Rangnick för Zlatans skull. De ändrade sina planer på grund av det sportsliga projektet och särskilt på grund av resultaten som Pioli haft efter corona-uppehållet. Milan har just nu en plats till Europa League och klubben ville visa förtroende för Pioli.

Relationen med Gazidis kan förstöra

Den frostiga relationen mellan Zlatan och Milans vd Ivan Gazidis kan nu vara en av få käppar i hjulet för ett förlängt kontrakt. De båda hamnade i bråk på en träning och Zlatan skrek att ”det här är inte mitt Milan”.

– Från nyheterna vet vi att Zlatan vill ha sex miljoner euro i årslön (drygt 60 miljoner kronor) för att stanna men problemet är inte det ekonomiska. Milan vill se om de kan starta en ny cykel med en 39-årig forward. Framför allt Gazidis som ser ett ungt lag framför sig. Dessutom är deras relation inte bra, säger Antonio Vitiello.

Hur kommer Zlatans roll bli om han stannar?

– Avgörande. Han är inte bara en ”bomber”, utan en spelare som lyfter nivån på laget, en ledare. Den ende mästaren med erfarenhet . Om ”Ibra” stannar kommer det vara till fördel för Milan, vi får se vad som händer.

Milan möter Serie A-tvåan Atalanta 21.45 under fredagen. Zlatan Ibrahimovic spelar från start. 

LÄS MER: Sågningen: ”Det där måste vara kriminellt”expressen

Related posts

lämna en kommentar