Så straffas kusken – Efter drivningen


Efter det sjätte loppet på Visbytravet hittade banveterinären ett märke på hästen Dino Dollar, körd av Oskar Kylin Blom. Misstanke fanns att märket kommit från Kylin Bloms körspö. Det rapporterades till måldomaren vilket senare rapporterades till Svensk Travsport som en så kallad D-förseelse. Det är den allvarligaste graden av förseelse och innebär direktavstängning. Måldomarnämnden satte avstängningens längd till tre månader, men det är snarare en administrativ åtgärd och de tre månaderna gäller ”tills vidare”, eller tills Svensk Travsport handlagt ärendet och fastställt straffet.

Döms till böter och avstängning

I dag har Svensk Travsport handlagt ärendet. 

Oskar Kylin Blom döms till 3 000 kronor i böter och 6 dagars avstängning för felaktigt bruk av körspö. Avstängningen gäller under perioden 9-14 augusti. I loppet innan dömdes Kylin Blom till tre dagars avstängning, vilket gör att han även är avstängd 6-8 augusti.

Svensk Travsports domarbas Jonny Staf uttalar sig i ett pressmeddelande:

– Visbytravets måldomare lämnade över ärendet till ST för vägledning. Jag har i dag varit i kontakt med måldomaren och ST har därefter bestämt bestraffningen till sex dagars avstängning och 3 000 kronor i böter, vilket är enligt mallen för den typen av förseelser.expressen

Related posts

lämna en kommentar