Ondřej Buchtela död efter allvarliga cancerbeskedet


Den tjeckiske ishockeybacken Ondřej Buchtela fick ett chockerande besked från läkarna den 14 maj i år.

De hade då diagnosticerat honom med en allvarlig cancer som spridit sig från hjärtat till lungorna. 

– Det var den värsta dagen i mitt liv. Det finns ingen ordentlig behandling, ingen vet vad jag ska göra. De sa till mig att det var upp till mig och att jag skulle bestämma själv om och hur jag ville fortsätta, sa Ondřej Buchtela då i en kämslosam intervju med iSport.cz.

– Jag började gråta direkt, det var den första reaktionen.

Stöd från Jaromir Jagr och andra idrottsmän

Flera stora tjeckiska idrottsmän som Jaromir Jagr, Peter Čech och Dominik Hašek visade sitt stöd efter beskedet. 3,7 miljoner tjeckiska kronor (nästan 1,5 miljoner svenska kronor) samlades in för hans behandling.

Till insamlingen lottade bland annat Petr Čech ut sina målvaktshandskar och även Dominik Hašek startade en insamling. Jaromir Jagr skickade sin signerade klubba till Buchtela.

Efter diagnosen tillbringade Buchtela sin sista tid i hemmet eftersom läkarna inte kunde erbjuda någon behandling. Han fick sitta i rullstol och blev omhändertagen av sin familj och flickvän, skriver iSport.cz.

”Oroa er inte för honom, han kommer finnas för evigt”, skriver flickvännen Anička på Ondřej Buchtelas Instragram-konto.

Ondřej Buchtela deltog bland annat U18-VM för Tjeckien och spelade för J20-landslaget.

 

LÄS MER: ”Tufft – jag har knappt börjat fundera på det”
LÄS MER: Karlskrona HK överklagar nedflyttning: ”Ingen grund”
LÄS MER: ”Det jag såg honom göra på juldagen var osannolikt”

https://www.instagram.com/p/CDBZj7mpT_k/

expressen

Related posts

lämna en kommentar