Misshandlade sin fru på camping – döms till villkorlig dom


Misshandeln skedde på Rullsand Camping den 21 juni tidigare i sommar. Mannen, som är mongolisk medborgare ska ha sparkat sin fru medan han höll deras gemensamma barn i famnen. 38-åringen ska ha tagit ett hårt grepp om armen på sin fru och därefter sparkat henne. Allt medan han hade deras ettåriga son i famnen.

Vid tillfället var familjen tillsammans på Rullsands campingplats där de övernattade i stugor. Efter midnatt uppstår någon form av bråk mellan makarna.

Vittnen som bodde i en stuga i närheten vaknade av skrik från en kvinna och barn som var rädda. Vittnet skyndande sig då ut för att se vad som skedde. Enligt vittnesmålet ska mannen ha sparkat sin fru så hon flög två meter bakåt.

Mannen, som har suttit häktad i 24 dagar i målet, förnekar brott. Han erkänner att han utdelat en spark, men hävdar att detta har skett i nödvärn. Tingsrättens bedömning är att ingenting har framkommit som tyder på att mannen skulle ha befunnit sig i en sådan situation. Uppsala Tingsrätt dömer därför mannen till villkorlig dom.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar