Malmö FF körde över Hammarby – första matchen efter Zlatans intåg


Malmö vann med 3-0 mot Hammarby på hemmaplan och tog ett kliv uppåt i tabellen efter mål av Jo Inge Berget, Isaac Kiese Thelin och Marcus Antonsson.

Matchen spelades mellan de två största guldfavoriterna inför säsongen och mellan två lag som byggt upp en rivalitet under de senaste åren – bland annat eftersom Zlatan Ibrahimovic blivit delägare i Hammarby.

Matchen var den första mellan lagen efter att Zlatan gick in i Hammarby men för Isaac Kiese Thelin betydde inte segern något särskilt av just den anledningen.

– Det var ingenting jag funderade på. Det är nog mer supportrarna som tycker att det är skönt, säger han efter matchen.

– För oss var det skönt att vinna matchen och göra många mål.

Vad skulle det betyda för allsvenskan om Zlatan bestämde sig för att spela i allsvenskan? 

– Det skulle göra att ännu fler vill kolla på allsvenskan och det skulle höja intresset.

Isaac Kiese Thelin: ”Inte så övertygad”

Varken Ola Toivonen eller Isaac Kiese Thelin vill sia i frågan om Zlatan ska komma tillbaka till allsvenskan.

– Det spelar ingen roll vad jag tycker om det så jag passar på den frågan, säger Kiese Thelin. 

– Ingen aning. Ni tror ju det, har jag läst. Jag är lite mer… Jag är inte så övertygad som ni är, tror jag, säger Ola Toivonen.

Ola Toivonen gjorde sin första 90 minutersmatch för MFF sedan han vände hem till Malmö från Australien. För Zlatan ser han däremot ingen anledning att vända hem till Sverige av fotbollsmässiga skäl.

– Om han presterar som han gör i Milan nu så finns det väl ingen anledning för honom att flytta. Han har varit bra på slutet och hjälper Milan att vinna, säger Toivonen.

Vad skulle det betyda för allsvenskan om han spelade här?

– Det får vi se. Om han kommer så får vi prata om det då.

Zlatan Ibrahimovic har gjort succé i Milan den senaste tiden och avgjorde tisdagens match mot Sassuolo med två mål. Efter matchen gav han inget tydligt besked om sin framtid.

– Jag har fortfarande tre matcher kvar här, och ingen har sagt något mer så… jag förväntar mig inte mer, sa han till Sky Sports.expressen

Related posts

lämna en kommentar