Ett snabbt byte i kassan löser bonusproblemet


Svar till Lutfisktorparen och Ica-Cecilia

Varför inte göra det enkelt? Dra av panten när man köper drycken ifrån Ica det vill säga de kronorna dras vid köpet av burken/flaskan och INTE när pantkvitto inlämnas eftersom ett pantkvitto kan innehålla burkar som man samlat, letat, sparat, inhandlat på betydligt fler ställen än Ica.

Ett pantkvitto ses idag som en ”rabatt” vilket såldes måste anses fel då pant kan bytas mot kontanter, vilket inte en rabattkupong kan! Kunden tjänar alltså på att innan köpet genomförs få pantkvittot i kontanter och sedan använda dessa vid köpet för att undvika avdrag. Besvärligt för både kunden, kassörskan och kön bakom kan tyckas. Men ett enkelt byte i kassan innan varorna skannas kan alltså undvika denna företeelse och kunden får sina poäng!

Pantmajaarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar