Sent mål räddade kryss för HIF mot ÖSK


Helsingborg gjorde med det oavgjorda resultatet sin femte raka match utan förlust. Mot Örebro SK tvingades man återigen att starta med en nykomponerad backlinje – Mix Diskerud tog steget ned från mittfältet och utgick från en position bredvid Martin Olsson. 

ÖSK var inte sena att utnyttja det – Jack Lahne bröt sig fram fint på högerkanten, spelade in bollen precis mellan HIF–mittbackarna och serverade Erik Björndahl som kunde peta in bollen bredvid Anders Lindegaard från två meters håll. 

Bortalaget fortsatte sedan att trycka på, men Helsingborg växte in i matchen och tog efter en spelad halvtimme över tillställningen fullständigt. Man skapade hörna på hörna, hade chanser att kontra och försökte driva upp tempot, vilket man också lyckades med vid ett par tillfällen. 

Kvittering i slutskedet – igen

I matchens absolut sista sekund slog Max Svensson ett perfekt inlägg, Alhaji Geros nick blev en retur från Oscar Jansson och Brandur Hendriksson drog till från nära håll – blytung kvittering för HIF som återigen räddar poäng på tilläggstid.

Brandur Hendriksson efter matchen:

– Skönt att göra mål i sista minuten igen. Sett till hela matchen är vi det bättre laget, så det är en tudelad känsla nu. Jag tycker att vi förtjänar att vinna – vi skapar många inlägg och en hel del halvchanser som vi borde göra mål på. De har ett skott på mål och gör mål på det, säger Hendriksson.

LÄS MER: Målvakten osannolik hjälte för Helsingborg
LÄS MER: Lindegaard: ”Många från Man United som skrivit”
LÄS MER: Stödet till Mellberg – efter fiaskostartenexpressen

Related posts

lämna en kommentar