Se när vildsvinskultingarna knycker mat från kalvar


Filmen finns längst ned i artikeln.

Det var när fotografen Larsgöran Svensson och sambon Maud från Gårdskär var ute och åkte bil sent på kvällen, vid halv elva tiden och det var ganska mörkt, som de såg att det rörde sig i en hage.

– Herrejisses är det inte små grisar, sa vi. Jo, det var det. Vi satt och tittade i säkert 40 minuter och såg hur de gång på gång försökte knycka maten från kalvarna. De i sin tur föste bort den ” Hörru ni det här är vårt käk” Det var inte några vuxna vildsvin med, om det hade varit det så hade nog små grisarna fått order att sticka, säger Larsgöran Svensson.

Larsgöran Svensson är ofta ute i naturen och fotar fåglar och djur. I sommar har tidigare han fotograferat vuxna vildsvin.

– De är så skygga och tyvärr så förstör de ju. Men jag tror att det har blivit lite färre vildsvin nu mot för några år sedan här i Gårdskär i alla fall.

Han brukar åka runt och leta djur några gånger i veckan föra att föreviga dem på bild

– Det kan bli lite av varje harar, rävar men framför allt massor av rådjur. Nu vill jag ha tag på en uggla och fota den riktigt nära, en lappuggla vore ju trevlig, säger han och skrattar lite.

Se Larsgöran Svenssons film här:

LÄS OCKSÅ: Skrikande vildsvin har invaderat deras by: “Man blir gråtfärdig”arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar