Reymersholms IK bytte från vita till svart shorts för flickorna


Den femtonde maj i år klubbades Line Trondsen Hettebergs motion igenom av Reymersholms IK:s styrelse. Förslaget bestod av att klubben skulle kringgå sina representationsfärger, grön tröja och vita shorts – och byta ut de mot svarta. 

Som mamma och lagledare i klubben F07-lag hade hon på nära håll fått bevittna flickornas oro för att spela i vita shorts när de fick mens. 

Hon minns tydligt när hon insåg att det var dags att sätta stopp för problematiken:

– Det började när flickorna närmade sig puberteten. Tjejerna började spela i gympabyxor och ville ha tajts under shortsen. De kände olust över att de vita shortsen skulle bli lite för genomskinliga. Laget ovanför, flickor 08, hade haft samma problem i något år. När våra flickor började ta upp den här problematiken på träningen så kände jag att det var väldigt enkelt. 

Hoppas på att fler följer efter 

Line Trondsen Hetteberg kontaktade styrelsen och blev då ombedd att skriva ihop en beskrivning av problemet, en lösning och en motivering. Och hon är glad över att förslaget röstades igenom. 

– Tiden var inne nu och jag hoppas att andra klubbar följer efter, säger Line Trondsen Hetteberg. 

Hans Förnestig, ordförande i Reymersholms IK, berättar om när ärendet togs upp på styrelsemötet: 

– Det var för oss ett enkelt beslut, det tog oss tre minuter att klubba igenom. 

Upp till föreningarna själva

Det är föreningen själva som bestämmer sina representationsfärger, det enda de behöver förvisa sig till är vad hemmalaget har för färger, enligt Svenska Fotbollsförbundet. 

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand ser positivt på beslutet som klubbades igenom i Reymersholms IK. 

– Min uppfattning är att det var ett jättebra beslut av föreningen och att man lyssnade in och tog till sig det som framfördes. Sedan är det upp till varje förening att välja vilka dräkter och matchställ man spelar i. Självklart tycker jag att det här var klokt beslut som föreningen fattade men som också borde vara självklart, säger Håkan Sjöstrand. expressen

Related posts

lämna en kommentar