Nabil Bahoui om derbyt mot Djurgården: ”På liv och död”


AIK har det tungt just nu.

Endast en vinst på de sju senaste matcherna och senast krossades de av Häcken som vann med 4–0.

I förlusten fanns återigen Nabil Bahoui med i truppen efter en skada som hållit honom borta från spel sedan i november i fjol.

– Jag hade verkligen sett fram emot den här dagen, men det blev inte som planerat. Jag glömde den sköna känslan tidigt i matchen, säger Nabil Bahoui.

Som fick hoppa in i den 73:e minuten, men då stod det redan 3–0 till Häcken.

”De unga har fått ett för stort ansvar”

Nabil Bahoui har fått följa sitt lag från sidlinjen och menar att anledningen till kräftgången är att de unga fått ta ett för stort ansvar.

– Det har varit frustrerande att se. Det är mycket snack om nya AIK och det är många unga, men jag tycker att de unga har fått för mycket ansvar. Vi äldre borde avlasta dem mer än vad vi har gjort, säger Bahoui.

Hur då?

– De har spelat match efter match. Mycket har hängt på om de har en bra dag. Jämför man med när jag kom till AIK så hade jag Nisse (Nils-Eric Johansson) och andra som man kunde luta sig mot, som alltid var där.

– Jag tycker att vi äldre gör det, men vi behöver göra det mer. Jag är en av de äldre och vi kan hjälpa de yngre mer och föra alla åt samma håll. Vi måste enas, säger Bahoui.

AIK sämst i allsvenskan – på att släppa in mål

Efter matchen mot AIK sa Rikard Norling bland annat att han har en ”obotlig tro” på AIK:s system, men att det handlar mer om hur de äldre ser på det nya systemet.

– Rickard är den som bestämmer. Men vi kanske kan snacka igenom det och föras samman. Vi har ett klubbmärke att stå upp för och sådana här plumpar räcker max en gång per år, säger Bahoui.

Nu väntar alltså ett derby mot Djurgården på söndag för AIK, som har släppt in 16 mål i årets allsvenska – sämst tillsammans med Kalmar FF.

– I fotbollstermer är det på liv och död. Oavsett hur vi gör det ska trean hem, säger Bahoui.

 

LÄS MER: Sågar egna laget: ”Det är inte okej”
LÄS MER: AIK:s glädjebesked – får tillbaka Bahouiexpressen

Related posts

lämna en kommentar