Marko Krievi om buden på Ecurie D: ”Vill inte sälja”


För snart ett år sedan lyckades Marko Kreivi och Süleyman Yüksel köpa supertalangen Ecurie D. Sedan dess har kurvan bara stigit. Men när spårlottningen till klassiska Hugo Åbergs pris fick Ecurie D spår tio. Ett minst sagt svårt utgångsläge.

– Det blev tuffast möjliga spår. Men han har inte fått något gratis hittills så jag är inte förvånad att det blev så. Jag tror fortfarande på vinstchans. Han har definitivt kapacitet att ta hem det, säger ägaren Marko Kreivi. 

Vem ser du som största hotet i Hugo Åbergs pris?

– Jag ser Tae Kwon Deo som största hotet just nu. Han har bra spår, men samtidigt är det otroligt duktiga hästar med. Det blir nog ett väldigt roligt lopp.

Blivit travvärldens kelgris

Under en kort tid har Ecurie D blivit travvärldens kelgris. Uppmärksamheten har varit stor, något som Marko Kreivi inte har några problem med.

– Uppmärksamheten från travvärlden har bara varit rolig. Hästen har gjort det själv, tillsammans med otroligt duktiga tränare och kuskar. Så de förtjänar all kredd för jobbet som de lagt ner.

Uppmärksamheten har också fört med sig förfrågningar om att köpa fyraårige Ecurie D. Kreivi är tydlig med vad som gäller i det fallet.

– Ja, det har kommit in på bud på honom och det är många som har hört av sig och vill köpa honom. Men vi är inte intresserade av att sälja honom alls. Det kommer inte hända.

”Utvecklingen är osannolik”

När de köpte Ecurie D visste de att det var en häst att räkna med. Men att det skulle gå så här bra, och under så kort tid trodde de inte.

– Jag hade inte kunnat gissa att han skulle bli så här bra. Vi visst ju att han var en stor talang och var väldigt duktig, men utvecklingen som Ecurie D har haft hittills är osannolik, säger Kreivi och fortsätter:

– Jag ser inget stopp. Jag hoppas verkligen att han kan fortsätta utvecklas.

Ecurie D har sprungit in dryga två miljoner kronor. Kan man säga att han har ”betalat för sig”?

– Haha. Det håller vi för oss själva.expressen

Related posts

lämna en kommentar