Malmö FF – Hammarby: MFF vann stormötet på hemmaplan


Malmö tog ledningen i den 28:e minuten när Jo Inge Berget blev helt ren på den bortre stolpen vid en hörna. Berget mötte fint och Muamer Tankovic lyckades inte styra undan bollen innan den hittade nätet.

Åtta minuter senare utökade Malmö till 2-0 när Ola Toivonen serverade Isaac Kiese Thelin till höger i straffområdet. 

Malmö-anfallaren dunkade då in sitt sjätte mål för säsongen bakom David Ousted i Hammarby-målet.

– Det är en fin passning av Ola. Vi har börjat hitta varandra och det kommer bli bättre och bättre, säger Isaac Kiese Thelin i Dplay i paus.

Malmö utklassade Hammarby

I inledningen av andra halvlek såg Marcus Antonsson till att släcka Hammarbys hopp om en comeback i matchen. Anfallaren satte 3-0 i öppet mål efter fint förarbete från Jo Inge Berget.

3-0 stod sig matchen ut och Jon Dahl Tomasson är mycket nöjd med Malmös prestation.

– Vi pratade i pausen om att döda matchen. Det gjorde vi direkt. Det är skönt att vi kan använda många spelare och få chansen att slappna av lite när vi leder med 3-0, säger Tomasson på presskonferensen efter matchen.

”Som en svensk Beckenbauer”

– Oscar (Lewicki) spelade som en svensk Beckenbauer. Han var fantastisk, säger Tomasson.

Ola Toivonen gjorde sina första 90 minuter för säsongen.

– Han sa efteråt att det var första gången sedan world cup. Jag skojade lite och frågade om han menade world war?, säger Tomasson.

Toivonen själv är också tillfreds med lagets prestation.

– Vi har bra press, vinner bollen bra hela tiden och har mycket energi, säger Toivonen.

– Johan (Dahlin) gör en superviktig räddning. I stället för att ligga under med 1-0 så går vi upp och sätter 1-0 på hörna. Det ger energi. Hammarby är i en negativ trend och då är det jobbigt att få ett baklängesmål på det sättet, speciellt på en fast situation.

Kiese Thelin: ”Jakten har börjat”

Resultatet gör att Malmö går upp på 19 poäng i allsvenskan, fyra poäng bakom IFK Norrköping. Samtidigt är man långt före Stockholmslagen som har mellan 12 och 14 poäng.

– Det är inget vi funderar på. Vi fokuserar mest på oss. Vi gör en fin match mot ett lag som vi vet känner sig pressat. Det är inte lätt för dem att komma hit, det visste vi så vi ville gasa från start, säger Isaac Kiese Thelin.

– Vad har det gått, tio matcher? Vi vet att det är 20 matcher kvar. Allt kan hända. Vi vill vara där uppe i slutet och vinna. Vi fokuserar på oss och sen när det närmar sig kan vi prata mer om hur det ser ut. Men vi blir bättre och bättre och i dag gör vi en jättebra insats.

Malmö har siktet inställt på IFK Norrköping i tabelltoppen.

– De där uppe får känna flåset. Jakten har börjat, säger Kiese Thelin.

Tycker du att ni spelar som ett guldlag?

– Det är tidigt att börja snacka om sånt. Vi får se efter säsongen.

Som ett topplag då?

– Vi har mer att ge. Vi spelar bra och vinner med 3-0 mot Hammarby men vi vet att vi kan spela bättre och det är en skön känsla.

LÄS MER: MFF-talangens pik: ”Jag tar nästa straff”expressen

Related posts

lämna en kommentar