IFK Norrköping besegrade Varberg på hemmaplan


Serieledarna Norrköping hade en tuff helg i Uppsala i söndags. Laget åkte på sin första förlust för säsongen mot Sirius och siktade på revansch mot Varberg på hemmaplan.

Man gjorde också processen ganska kort med allsvenskans stora överraskningslag.

Norrköping tog ledningen med knappa halvtimmen spelad när Eric Smith hittade fram med med ett långt inlägg som studsade en gång i marken innan Christoffer Nyman satte pannan på bollen.

Målet var Nymans sjunde för säsongen och därmed leder han skytteligan med två måls marginal ner till Fredrik Ulvestad och Isaac Kiese Thelin.

Nyman och Lauritsen målskyttar för Norrköping

Matchens andra mål kom när mittbacken Rasmus Lauritsen gjorde sitt fjärde (!) mål för säsongen.

Lauritsen höll sig framme i straffområdet när Lars Krogh Gerson sköt bollen mot mål. Med en liten klackspark ändrade Lauritsen riktningen på bollen och fick se den gå in via Stojan Lukic högra stolpe.

2-0-resultatet stod sig matchen ut.

– Det är precis det vi behövde efter den riktigt dåliga prestationen mot Sirius, säger Rasmus Lauritsen i Dplay efter matchen.

Gustafsson: ”Glad för tre poäng”

Jens Gustafsson tycker inte att Norrköping gjorde någon jättematch.

– Vi är glada för segern, vi förstod att det skulle bli en tuff uppgift. Vi hanterar det så där under hela matchen, det var perioder i matchen som vi spelade som vi ville. Det är inte en av våra bättre prestationer men jag är glad för tre poäng, säger tränaren.

Han fick se sin skyttekung Christoffer Nyman fortsätta leverera.

– Det är väldigt viktigt för oss att han fortsätter göra mål. Han blir lite för isolerad i spelet ibland men fortsätter att leverera poäng trots det. Eric Smith gör en jättefin passning.

Varbergs tränare Joakim Persson:

– Efter en kvart visar Norrköping varför de leder serien. Det är tråkigt att vi släpper in ett inlägg som Smith måttar i två dagar. Det är billigt från vår sida om vi ska kunna ta poäng.

”Peking” leder nu allsvenskan med sju poäng före Malmö och Elfsborg som har en match mindre spelad. Norrköping har 23 poäng och Varberg har 14.expressen

Related posts

lämna en kommentar