IFK Göteborg – Falkenberg: Blåvitt tappade segern till 2-2 mot Falkenberg


Redan efter nio minuter kom första målet. Bollen hittade fram till en fri Kharaishvili i straffområdet, som först avslutade rätt på Noring i målet innan han tryckte in ledningsmålet för Göteborg på returen.

Bara minuter senare verkade tvåan komma. Bollen såg ut att vara över mållinjen efter en offensiv hörna som Bjärsmyr nådde högst på. Göteborgsspelarna ropade efter mål, men domaren friade.

I andra halvlek utökade Blåvitt ledningen. Hemmalaget utnyttjade ett misstag i försvaret och Aiesh som kunde rulla in bollen i öppet mål.

Med drygt tjugo minuter kvar kom Jakob Johansson in och gjorde comeback efter lång skadefrånvaro.

”Vi kan inte vara nöjda med vårat försvarsspel”

Falkenberg fick till sist utdelning. Edi Sylisufaj dundrade skickligt in 2-1 på volley från en bit utanför straffområdet. Och avslutningen blev dramatisk. Falkenberg vaknade till liv och till sist kunde IFK inte hålla emot.

Carl Johansson nickade in 2-2 i den 95:e minuten och räddade poäng för Falkenberg.

– Det här var något alldeles alldeles extra, säger Dplays kommentator Jonas Dahlquist.

Göteborgs tränare Poya Asbaghi var besviken efter slutsignal.

– Vi kan inte vara nöjda med vårat försvarsspel i den här matchen, det är den hittills sämsta försvarsinsatsen vi har gjort i år. Trots det tycker jag att vi skulle kunna stå här med tre poäng om vi själv förvaltat målchanserna vi skapade, säger han och fortsätter:

– Vi fick inte tre poängen. Jag kan inte drömma mig i väg till hur det hade varit. Det är bara att konstatera att vi inte gjorde jobbet tillräckligt bra för att försvara ledningen. Vi måste vara mentalt starka som lag i det här laget.expressen

Related posts

lämna en kommentar