Eric Wade om sitt virala drömmål


En lång utspark från målvakten. Två spelare går upp i en nickduell, men båda missar bollen som dimper ner framför fötterna på Eric Wade. 

Wade tar bollen med sig i språnget och trixar med den när han avancerar uppåt i plan. Trots att han snabbt får bevakning på sig håller han bollen i luften under åtta touch innan han slår den framåt och löper ner mot hörnflaggan. 

Försvararen han har i ryggen går in för att bryta, men Wade tunnlar honom läckert och tar fart mot mål. En ny försvarare kliver fram, men med en tvåfotsdribbling är även han överspelad och Wade närmar sig mål. 

Det står alltjämt några försvarare mellan honom och målvakten, men med en perfekt yttersida curlar Wade bollen otagbart förbi alla. 

Låter det bekant? Det kan mycket väl vara så att du sett det här målet. 

”Det snyggaste målet du aldrig sett”

Målet gjorde Eric Wade redan 2009 (ibland står det felaktigt att målet gjordes 2013) för Dublinlaget Bohemians U17-lag i mötet med Leixlip. Målet fastnade på film och har fått sitt eget liv. 

Det börjar med att Daily Mail och Eurosport får syn på klippet 2013 och skriver artiklar om det, där Wade bland annat får smeknamnet ”Irlands Maradona”

2016 skriver den irländska sajten Joe om målet under rubriken: ”Kanske det snyggaste målet du kommer se i år”.

Så sent som på våren 2020 delades målet på den irländska högstaligan i fotbolls Twitterkonto och på sajten Mundials konto, med texten ”det snyggaste målet du aldrig sett”

Där emellan blir klippet på målet viralt ungefär en gång om året på sociala medier. 

Det gör Eric Wade i dag – efter hans virala mål

En sak som varit återkommande sedan målet började bli omskrivet är frågan: ”Vem är Eric Wade och vad gör han i dag?”

Efter lite grävande hittar SportExpressen honom, och svaret är att han lever ett stilla familjeliv i Dublin. Wade har hunnit bli 28 år gammal och berättar att han arbetar som byggarbetare och ”lite i säkerhetsbranchen”

Målet har han varma minnen av. 

– Jag hade en ganska bra match. Jag låg bakom tre mål, men hade inte gjort något själv. Jag träffade ribban tidigare och tänkte ”det är väl helt enkelt inte min dag”, säger Wade. 

– Men när jag ser bollen falla ner så tänker jag: ”nu går jag för det bara”. Jag började trixa med bollen utan att ha någon tanke på varför. Väl ute vid hörnflaggan sänkte jag axeln och lurade backen helt. Därefter såg jag målet och drog till med en yttersida. 

Samtidigt som Wade slog in det målet var hans flickvän gravid. Några månader senare födde hon parets son, vilket tvingade Wade att sluta med fotbollen. 

– Jag gav upp fotbollssatsningen för att ta ett vanligt jobb så jag kunde hjälpa till att försörja familjen. I dag ångrar jag att jag slutade med fotbollen helt. 

Det vackra i kråksången är dock att den finaste stunden i hans liv som fotbollsspelare finns förevigat och ständigt får uppmärksamhet. 

– Jag blir överlycklig varje gång jag ser det bli viralt. Det är ett mål jag är väldigt stolt över. 

https://twitter.com/mundialmag/status/1257628651660730372

expressen

Related posts

lämna en kommentar