Bobby Bonilla får 11 miljoner om året – 19 år efter karriärens slut


Den 57-årige Bobby Bonilla har inte spelat för det amerikanska baseboll-laget New York Mets på 21 år. 

Trots det är han sjunde bäst betald i klubben 2020, skriver USA Today.

Bonilla skrev ett lukrativt kontrakt när han kom till New York Mets 1991. Kontraktet var värd 29 miljoner dollar över fem år, vilket var rekordhögt 1991. Efter att ha varit i tre andra klubbar kom han tillbaka 1998. 

Bobby Bonilla fick 11 miljoner kronor 1 juli

Då gällde rekordkontraktet fortfarande eftersom han inte spelat i klubben under fem säsonger. Efter en misslyckad comeback ville New York Mets bryta kontraktet och partarena enades om en senare utbetalning av lönen. Det innebar att Bobby Bonilla skulle börja få sina utbetalningar från och med 2011 – med åtta procents ränta.

– Det har alltid varit viktigt för mig att spelare är ekonomiskt stabila efter pensionen. Vad är en baseboll-spelare tränad för efter karriären? Det är som att vara en kung, du tränas inte för något annat, säger hans agent Dennis Gilbert till USA Today.

– I Bobbys fall ville jag se till så att han var säker för resten av livet.

Utbetalningen sker den 1 juli varje år och dagen har skämtsamt kommit att kallas för Bobby Bonilla-dagen. Den första juli i år fick han 1,2 miljoner dollar – knappt 11 miljoner svenska kronor. Utbetalningarna fortsätter ända fram till 2035, då Bonilla är 72 år.expressen

Related posts

lämna en kommentar