Stjärnans plan för att kunna tävla i Sverige


Den norska stjärnan vann VM-guld på 400 meter häck 2017, men testar nu även sina vingar i 400 meter. 

Coronapandemin har dock resulterat i att Karsten Warholm har varit tvingats att planera om stora delar av säsongen. 

Hittills har norrmannen endast deltagit i ett lopp. Det var under Impossible Games i Oslo då han satte ett nytt världsrekord på den udda distansen 300 meter häck. 

Men Warholm vill erövra flera rekord i sommar. I Bauhaus-galan som avgörs i Stockholm den 23 augusti vill han slå ett nytt europarekord på 400 meter. 

”Jag vill inte riskera”

Men det finns ett problem: Coronaviruset. I en intervju med NRK berättar han att situationen i Sverige kommer vara avgörande för om Warholm kommer att resa till Stockholm, som är en så kallad ”röd zon”.  

– Jag vill inte riskera att få corona. Trots att jag är ung kan det vara avgörande för mig som toppidrottare att få en sådan sjukdom. Om min lungkapacitet enbart skulle reduceras med en halv procent skulle det påverka mig under resten av min karriär och mitt liv. Jag vill inte riskera att inte kunna prestera. 

Det kan dock finnas en lösning. Tillsammans med sin tränare Leif Olav Alnes tittar han på olika alternativ för att kunna ta sig till Stockholm i slutet av augusti. 

– En möjlighet vi har pratat om är att hyra en husbil och bo helt isolerade i Sverige i vår egen bubbla. Vi får se, men åtminstone vill jag springa efter som jag har tränat väldigt bra under den senaste tiden. expressen

Related posts

lämna en kommentar