Sexbrottsling tränar flickor – trots tidigare dom


För fyra år sedan dömdes mannen för sexuellt ofredande av en kvinna i 20-årsåldern. 

Mannen ska enligt domen upprepade gånger ha sagt till en kvinna att han ville ha sex med henne utanför en nattklubb. Då ska kvinnan ha blivit paralyserad och varpå mannen stoppa sin han innanför hennes byxor och ”…förde in en eller två fingrar i hennes underliv, fyra till fem gånger”, skriver Skånska Dagbladet.

I dag är han alltså tränare för ett damlag där spelare från 14 år finns registrerade. Något Skånska Dagbladet var först med att berätta om i helgen.

– Han hade en olycklig stund för fyra år sedan, kanske i ett onyktert tillstånd, som han kommer att få leva med förmodligen hela livet, säger ordföranden i klubben till Skånska Dagbladet.

”Låter mycket märkligt”

Enligt Riksidrottsförbundets nya riktlinjer från i januari är alla klubbar skyldiga att begära utdrag ur belastningsregistret på alla som ska jobba med barn och ungdomar. Om personen i fråga är dömd är det däremot upp till klubben att bestämma om de vill anställa personen.

Björn Eriksson, RF:s ordförande, tycker bara misstanke om brott ska vara skäl nog att ta bort en ledare från att jobba med unga.

– Det låter mycket märkligt, säger han till Radiosporten om fallet i Skåne.

Tidigare i sommar granskade SportExpressen vuxnas övergrepp mot barn och unga inom idrotten. Granskningen visade bland annat att det hos många idrottsföreningar i Sverige saknas handlingsplaner och konkret förebyggande arbete mot just sexuella övergrepp.

 

LÄS MER: Lurade föräldrarna – våldtog sen spelaren
LÄS MER: Lisa: ”Det var ett fruktansvärt svek”
LÄS MER: Larmet: Inget görs för att förhindra övergreppenexpressen

Related posts

lämna en kommentar